86. Omlet owsiany z serkiem, mandarynką i poppingiem

25 lutego

Dzisiaj taka owsiana pizza na słodko :) Owsiana, bo zauważyłam, że jem zbyt mało produktów z wysoką zawartością błonnika, który jest przecież bardzo zdrowy.

Za oknem pogoda całkiem ładna, ptaszki śpiewają, chyba idzie wiosna! Sobotnie zakupy udane, znalazłam fajną, czarną ramoneskę i kardigan z ozdobnymi kamieniami, a do tego -20% i -25% dzięki kuponom zniżkowym ;-)


Omlet owsiany z serkiem jabłkowym, mandarynką i poppingiem z amarantusa


Wygląda trochę jak ciasto marchewkowe z polewą cytrynową, czyż nie? ;-)



PS. Ważna informacja dla wszystkich fanów masła orzechowego z Lidla: Tydzień Amerykański już od 4 marca! ;-)



You Might Also Like

34 komentarze

  1. Przeglądałam właśnie gazetkę Lidla i pomyślałam o całej śniadaniowej blogosferze, która - oprócz mnie - poleci do Lidla po to masŁo ;p

    Twój omlet faktycznie.. jak ciasto marchewkowe;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Może wreszcie uda mi się dorwać to masełko:D
    Ten omlet wygląda jak torcik:D

    OdpowiedzUsuń
  3. faktycznie tak wygląda :) a raczej jak torcik marchewkowy :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Mega wypasiony torcik :)))

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale pyszności !

    OdpowiedzUsuń
  6. właśnie mi się masło kończy, dzięki za cynk :)
    a Twoje śniadanie już takie wiosenne, słoneczko na talerzu :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja mam jeszcze masło z poprzedniego amerykańskiego tygodnia :D

    A omlet wygląda świetnie! Jak się robi owsiany?:>

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 4 łyżki płatków owsianych, 3 łyżki otrebow owsianych, jajko, 4 czubate łyżki serka homogenizowanego, pół lyzeczki proszku do pieczenia, olej do smazenia. Wszystko mieszam i smaze ok. 4 min z każdej strony :)

      Usuń
  8. dokładnie to o nim pomyślałam: marchewkowe z polewą z mascarpone! :D

    OdpowiedzUsuń
  9. zrobię taki na pewno bo wyglądam pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. huraaaa ! bedzie masło orzechowe z lidla ! poprawiłaś mi humor ;*
    pyszny placek ;D

    OdpowiedzUsuń
  11. Or rany, pyszności! :) Faktycznie wygląda trochę jak ciasto :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ale pysznie wygląda! Chętnie taki omlet zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Jak on ślicznie wygląda, oj chyba każdy by się skusił!

    OdpowiedzUsuń
  14. Musiał być genialny, zjadlabym również w wersji na wytrawnie :) Poproszę o przepis, jeśli juz go gdzieś kiedyś podawałaś to musiałam przegapić :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest wyżej, ale wieczorem dopiero dostanę się do komputera i dodam przepis do posta :) (teraz pisze na komórce) ;-)

      Usuń
  15. Ja też odliczam do marca :) trzeba będzie zrobić zapasy :))

    OdpowiedzUsuń
  16. O rety, rety to trzeba będzie czym prędzej po to masło pędzić :D

    OdpowiedzUsuń
  17. ooo to muszę się przejśc wtedy do Lidla, bo ich masła jeszcze nie jadłam, aż wstyd:p
    cudownie wygląda ten omlet, chętnie bym się na takiego skusiła<3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To koniecznie musisz go spróbować! Ja jadlam wersję crunchy, ale teraz wezmę jednolitą :p

      Usuń
  18. bardzo przydatne info, muszę po nie koniecznie pojechać.
    jaki pulchny omlecik! :)

    OdpowiedzUsuń
  19. heh;) omlet-nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam:(
    Ale pięknie przyozdobiony;)

    OdpowiedzUsuń
  20. Uwielbiam omlety owsiane ♥
    Tak tak tydzień amerykański się zbliża! :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Pięknie podane, smacznie wygląda super :-)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj