66. Koperty z ciasta francuskiego z bananem, gruszką i cynamonem.

05 lutego

Mój pierwszy wypiek z ciasta francuskiego :) Gorące, chrupiące i naturalnie słodkie dzięki bananowi i gruszce. Dla ozdoby posypałam cukrem pudrem. :) Zostały jeszcze na drugie śniadanko.
A za oknem...w końcu wyszło słońce! Dwa ostatnie dni padał deszcz, więc się cieszę ;-)

Koperty z ciasta francuskiego z gruszką, bananem i cynamonem, oprószone cukrem pudrem







You Might Also Like

27 komentarze

  1. Matko jak ja uwielbiam ciasto francuskie a takie koperty to już zupełnie musiało być niebo :)
    Tylko ja to bym się raczej tym na śniadanie nie najadła xd

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na pewno byś się najadła, skoro wystarczy Ci pół miseczki owsiankomanny ;-)

      Usuń
  2. z gruszkami muszą być pycha! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ooo tak, i z cynamonem, słodziutka, zmiękła i dała wspaniały aromat :)

      Usuń
  3. pięknie wyglądają! i na pewno są bardzo smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. o kurcze takiego ciasteczka to dawno nie widziałam na żadnym blogu !!! piękne i apetyczne!!

    OdpowiedzUsuń
  5. ciekawa i inspirująca propozycja.

    OdpowiedzUsuń
  6. Chociaż moim faworytem jest ciasto kruche, to francuskie również uwielbiam. Szczególnie w napoleonce...:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ach, napoleonka chodzi już za mną od tygodnia, muszę ja kupić :-)

      Usuń
  7. Cudowne Ci wyszły te kopery, jak z cukierni! Tym bardziej, że to pierwszy raz :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aż się sama zdziwiłam, że wyszły :)

      Usuń
  8. nie jestem fanką ciasta francuskiego, ale przyznam, że Twój wypiek cudownie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Francuskie to w 100 % moje smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  10. lubię francuskie , mam akurat w lodówce ,moze zrobię coś tak pysznego jak u ciebie ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. apetycznie to wygląda:) pięknie Ci wyszło ciasto:)

    OdpowiedzUsuń
  12. zazdroszcżę, że tak pichcisz ciągle.. i to takie pyszności!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wzmożona chęć pichcenia pojawia się u mnie zazwyczaj w czasie sesji hihi ;) Czyli co tu zrobić żeby się nie uczyć :D

      Usuń
  13. Ojaaa, przypomniałaś mi o francuskim! Wiesz, że nigdy nie kupowałam mrożonego, tylko zawsze sama wałkowałam i składałam setną ilośc razy? :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja kupiłam świeże ;) kiedyś z mama robiłam od podstaw, wyszło bardzo warstwowe :-)

      Usuń
  14. ciasto francuskie? To musiało być przepyszne! :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Uwielbiam wszystko z ciastem francuskim<3
    Pyszniutkie śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń
  16. prezentuje się wspaniale, choć ciasto francuskie to zdecydowanie nie moja bajka. (;

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mnie tylko wkurza to, że się kruszy okropnie :)

      Usuń
  17. Pięknie upieczone . Francuskie koperty zachęcają do jedzenia . Ach ......

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj