60. Migdałowe racuchy drożdżowe

30 stycznia

Kolejny smak dzieciństwa - racuszki drożdżowe :) Grubaśne, aromatyczne i sycące. Przewracały się bez problemu :) Do takich idealnych racuszków wystarczą już tylko delikatne dodatki, niezakłócające ich cudownego smaku. :) Wspaniałe na ponury poranek, gdy za oknem plucha.

Migdałowe racuchy drożdżowe podane z mandarynką i cukrem pudrem







You Might Also Like

39 komentarze

  1. poproszę chociaż o jednego pięknego placuszka :)) plis !!! Juz umieram z głodu!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszam :) na pewno jeszcze się pojawią na blogu :-)

      Usuń
  2. I jak tu się odchudzać ??? zjadłabym ich z milion sztuk.

    OdpowiedzUsuń
  3. A wiesz ze to również mój smak dzieciństwa ? U mnie jadało sie je posypane zwykłym cukrem... Pyszności ;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja z cukrem to jadam placki ziemniaczane :) pycha

      Usuń
    2. Placki ziemniaczane?? U mnie je sie je ze śmietaną, jednak ja lubię z sosem grzybowym :)

      Usuń
    3. Od dziecka jadam ziemniaczane z cukrem, nie wyobrażam sobie inaczej :P
      Do tych placuszków dodać jabłuszko prażone z cynamonem i od razu przypominają się wizyty z dzieciństwa u babci :)

      Usuń
  4. ah, kiedyś robiła mi takie babcia :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mi moja mama :) a babcia kluseczki twarogowe :)

      Usuń
  5. Cudowne racuszki! Uwielbiam je ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takie grubaśne racuchy :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Racuchy drożdżowe, smak stołówki z mojej szkoły podstawowej i dozgonna miłość:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj to zazdroszczę, u mnie w podstawówce nie było smacznych obiadów :) jedynie makaron z twarogiem

      Usuń
  8. Oj tak, racuchy z pudrem to zdecydowanie smak dzieciństwa, pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wow, wyglądają świetnie, kocham placuszki drożdżowe a nie trafiłam jeszcze na smaczny przepis dlaetgo podasz proszę swój? :)
    PS. marzy mi się taka szafka pod telewizor jak u Ciebie na zdj :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Wyglądają jak te babcine!

    OdpowiedzUsuń
  11. Takie placuszki z rana to jest dopiero to :D

    OdpowiedzUsuń
  12. jestem fanką wszystkie, co migdałowe :) świetne placuszki!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z aromatem i mielonymi migdalami :)

      Usuń
  13. Lubię drożdżowe, ale żeby zrobić je na "migdałowo" nie pomyślalam :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja je lubię jeszcze z jabłkami :) cudo!

      Usuń
  14. Odpowiedzi
    1. Polecam przypomnieć sobie ich smak :)

      Usuń
  15. genialne zdjęcia robisz :)

    OdpowiedzUsuń
  16. sto lat nie jadłam akurat takich <3

    OdpowiedzUsuń
  17. Chyba takich prawdziwych drożdżowych nigdy nie jadłam.. zaczynam żałować ;)

    OdpowiedzUsuń
  18. podobają mi się te grubaski :>

    OdpowiedzUsuń
  19. Racuszki,mm,pycha <3 Zazdroszczę ; p

    OdpowiedzUsuń
  20. u mnie zawsze się je robiło z jabłkami! a ja głupia ich nie lubiłam i nie uznawałam jako obiad, dobrze że mi się w głowie pozmieniało:D

    OdpowiedzUsuń
  21. Wyglądają bardzo smakowicie ;D

    OdpowiedzUsuń
  22. nigdy nie robiłam drożdżowych racuchów, ale moja babcia robi genialne ;d u ciebie migdałowe pewnie też przepyszne ;d

    OdpowiedzUsuń
  23. Na śniadanie możemy sobie pozwolić na nieco więcej swobody w doborze produktów. Oczywiście powinny to być przemyślane kompozycje. Możemy jednak wykorzystać w nim źródła białka oraz węglowodany (zarówno proste jak i złożone).

    OdpowiedzUsuń
  24. Paluszki lizać - bardzo smaczne.

    OdpowiedzUsuń
  25. Rano możemy sobie pozwolić na naprawdę wiele jeśli chodzi o smakołyki. Nie mówię oczywiście o czekoladkach, ale słodkie racuchy z miodem - jak najbardziej. Do tego odżywka białkowa, aby zahamować katabolizm mięśni.

    OdpowiedzUsuń
  26. Śniadanie bardzo często kojarzy nam się z chlebem/bułkami z serem i szynką... Nic bardziej mylnego! Racuchy, omlety, budynie jaglane, koktajle...to wszystko pyszne posiłki, które również mogą zostać podane na śniadanie...

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj